BAKNING!

ska förbereda tårtan lite, :)

PRINCESSTÅRTA!
Ingredienser

44 ägg
22 dlsocker
11 dlvetemjöl
11 dlpotatismjöl
11 tskbakpulver
fett och ströbröd till formen
22 dlmjölk eller grädde
11 färdigkavlat marsipanlock
11 färdig marsipanros
tårtpynt
florsocker
Vaniljkräm:
22 dlmjölk eller grädde
22 äggulor
1 1/21 1/2 mskpotatismjöl
11 msksocker
1/21/2 vaniljstång
Fyllning:
44 dlvispgrädde
22 dlhallonsylt

Gör så här

1. Tårtbotten: Smörj och bröa formen. Vispa samman ägg och socker. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 175° i 40 minuter. Låt svalna och stjälp upp. Dela tårtbottnen i tre delar.

2. Vaniljkräm: Skär en skåra i vaniljstången och koka upp den i mjölken tillsammans med sockret. Använd en rostfri kastrull. Rör ner äggulorna och potatismjölet. Sjud på svag värme under vispning. Krämen får inte koka. När den tjocknar är den klar. Fiska upp vaniljstången och kyl krämen.

3. Tårtan: Vispa grädden. Blanda hälften av grädden med vaniljkrämen. Bre hallonsylt på en av tårtbottnarna. Bre vaniljgrädden ovanpå. Upprepa. Bre resten av grädden ovanpå och på kanterna på tårtan. Forma grädden till en jämn kulle. Lägg på marsipanlocket. Sikta florsocker över före servering, garnera med tårtpynt och lägg på marsipanrosen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0