Sparrisrisotto med gremolata
Hittade ett recept på Sveriges Mästerkock på Recept.nu . Måste verkligen laga det nästa vecka när min mor kommer hit! ;)
RECEPT:
Antal portioner:4
Färdigt på: 45 min
Ingredienser
Sparrisrisotto
1 stschalottenlök, finhackad
1 stvitlöksklyfta, finhackad
2,5 dl carnaroliris (eller avorioris)
2 dlvitt vin
6 dlhönsbuljong (kan bytas till grönsaksbuljong för vegetariskt alternativ)
2 dlparmesanost, riven
3 msksmör
1 knippegrön sparris
2 dlbabyspenat
Salt
Nymald svartpeppar
Gräslök, hackad
Gremolata
1 stcitron, saft och rivet skal
2 stvitlöksklyftor, pressade
2 dlbladpersilja, plockad
1 dlolivolja
Gör så här
1. Risotto
Fräs schalottenlök lök på medelvärme utan att det tar färg. Tillsätt ris och fräs glansigt ytterligare någon minut,
2. Slå på vin och hälften av hönsbuljongen, låt svälla på låg värme under lock.
3. Tillsätt resterande buljong när vätskemängden minskar och rör om emellanåt.
4. Hacka sparrisen i centimeterstora bitar, spara knopparna.
5. Tillsätt parmesanost i riset när det fortfarande har en liten kärna. Tillsätt smöret och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
6. Rör i sparrisbitar, babyspenat och hackad gräslök.
7. Gremolata
Mixa alla ingredienser med stavmixer eller blender till en grön sås.
8. Servera