Sparrisrisotto med gremolata


Hittade ett recept på Sveriges Mästerkock på Recept.nu . Måste verkligen laga det nästa vecka när min mor kommer hit! ;)

RECEPT:
Antal portioner:
4
Färdigt på: 45 min
Ingredienser

Sparrisrisotto
11 stschalottenlök, finhackad
11 stvitlöksklyfta, finhackad
2,5 dl carnaroliris (eller avorioris)
22 dlvitt vin
66 dlhönsbuljong (kan bytas till grönsaksbuljong för vegetariskt alternativ)
22 dlparmesanost, riven
33 msksmör
11 knippegrön sparris
2 2 dlbabyspenat
Salt
Nymald svartpeppar
Gräslök, hackad

Gremolata
11 stcitron, saft och rivet skal
22 stvitlöksklyftor, pressade
22 dlbladpersilja, plockad
11 dlolivolja

Gör så här

1. Risotto
Fräs schalottenlök lök på medelvärme utan att det tar färg. Tillsätt ris och fräs glansigt ytterligare någon minut,

2. Slå på vin och hälften av hönsbuljongen, låt svälla på låg värme under lock.

3. Tillsätt resterande buljong när vätskemängden minskar och rör om emellanåt.

4. Hacka sparrisen i centimeterstora bitar, spara knopparna.

5. Tillsätt parmesanost i riset när det fortfarande har en liten kärna. Tillsätt smöret och smaka av med salt och nymald svartpeppar.

6. Rör i sparrisbitar, babyspenat och hackad gräslök.

7. Gremolata
Mixa alla ingredienser med stavmixer eller blender till en grön sås.

8. Servera


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0